بصیرت

مسیری که می خواهد سبب افزایش معرفت گردد.

اللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَك َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً

بصیرت

مسیری که می خواهد سبب افزایش معرفت گردد.

حدیث موضوعی
بصیرت
این وبلاگ جهت معرفت افزایی بهتر و مفیدتر توسط طلبه ای کوچک راه اندازی شده است.
این وبلاگ منتظر نظرات راهگشای همه صاحبان فکر و اندیشه خواهد بود و آنها را در مسیر معرفت افزایی به کار خواهد زد.





Powered by WebGozar

آیه قرآن مهدویت امام زمان (عج)
کد لحظه شمار غیبت امام زمان برای وبلاگهای مهدویت
حدیث موضوعی
آخرین نظرات
  • ۲۴ تیر ۰۰، ۱۱:۱۵ - آلپ صنعت
    عالی
دانشنامه عاشورا
نویسندگان
وصیت شهدا
پیوندها
طبقه بندی موضوعی

۴۴۷ مطلب توسط «محمد یونسی» ثبت شده است

به نام خالق بی همتا

 

عوامل موثر بر ازدواج آسان

  1. مساعدت در امر ازدواج

رسول اکرم صلی الله علیه و آله فرمود:

 «مَنْ زَوَّجَ اَخاهُ الْمُؤْمِنَ اِمْرَأَةً یَأْنَسُ بِها وَتَشُدُّ عَضُدَهُ وَیَسْتَریحُ اِلَیْها، زَوَّجَهُ اللّه ُ مِنَ الْحُورِ الْعِین وَآنَسَهُ بِمَنْ اَحَبَّهُ مِنَ الصِّدّیقینَ مِنْ اَهْلِ بَیْتِهِ وَاِخوانِهِ وَآنَسَهُمْ بِه؛

) بحارالانوار، ج75، ص275(

هر که برادر مؤمن خود را زن دهد تا با او انس گیرد و به وسیله او بازویش محکم شود و به سوی او آسایش یابد، خداوند او را از حورالعین بهشت زن دهد و با هر یک از صدیقان خانواده و برادرانش که دوست داشته باشد، همدمش کند و آنان را با وی انس و الفت دهد

حضرت صادق علیه السلام نیز در این باره می فرماید:

«مَنْ زَوَّجَ اَعْزَبا کانَ مِمَّنْ یَنْظُرُ اللّه ُ عَزَّوَجَلَّ اِلَیه یَومَ الْقِیامَةِ؛

)اصول کافی، ج5، ص231، ح2(

هر که عَزَبی را زن دهد، از جمله کسانی است که خداوند عزّوجل در روز قیامت به او نظر می افکند

هر کس تسهیلاتی را برای ازدواج برادر مؤمنش فراهم آورد؛ مثلاً دختر خود را به آسانی و بدون سختگیری به ازدواج جوانی در بیاورد و یا اگر وسعش می رسد، در جهت فراهم شدن مقدمات ازدواج پسر و دختری از بذل مال دریغ نکند و بالاخره هر کاری که از دستش برمی آید، انجام دهد تا یک ازدواج سالم صورت گیرد، چنین کسی اجر و پاداش این احادیث شریفه شامل حالش می شود و از رحمت الهی برخوردار خواهد بود.

  1. دوری از سخت گیری

رسول اکرم صلی الله علیه و آله می فرماید:

«مَنْ بَلَغَ وَلَدُهُ النِّکاحَ وَعِنْدَهُ مایَنْکَحُهُ، فَلَمْ یَنْکَحْهُ ثُمَّ اَحْدَثَ حَدَثا فَالاِثْمُ عَلَیه؛

(کنزالعمّال، ج16، ص442، ح45337 (

هر کس فرزندش به حدّ ازدواج برسد و او هم بتواند زمینه ازدواجش را فراهم کند؛ ولی او را زن ندهد و فرزندش گرفتار گناه گردد، گناه فرزند بر عهده اوست

گاهی پدر با آنکه می تواند برای پسرش همسر اختیار کند، بهانه می آورد که او هنوز خیلی جوان است و یا باید ادامه تحصیلات بدهد و یا تا وقتی که از نظر مالی به جایی نرسیده و نتوانسته روی پای خود بایستد، خبری از ازدواج نیست. و یا پدر دختر می گوید که دخترم کم سنّ و سال و کم تجربه است یا فعلاً باید در خانه بماند و کمک مادرش باشد یا باید تحصیلاتش را ادامه دهد و یا تا وقتی شوهرِ متمکن و متمول برایش نیامده و خواستگارش دارای شغل و تحصیلات عالی نباشد، نباید شوهر کند. چنین والدینی که با بهانه هایی از این قبیل، در تزویج پسر یا دخترشان کاهلی و تعلّل می نمایند، مشمول این حدیث می شوند و هر گناهی که این پسر یا دختر به دلیل ازدواج نکردن مرتکب شوند، در آن شرکت دارند.

  1. وساطت در ازدواج

امام علی علیه السلام در فضیلت وساطت برای شکل گیری ازدواج می فرماید:

«اَفْضَلُ الشَّفاعَةِ اَنْ یَشْفَعَ بَیْنَ اثْنَیْنِ فِی نِکاحٍ حَتّی تَجْمَعَ شَمْلَهُما؛ 

( کنزالعمّال، ج3، ص268، ح6492.(

بهترین وساطت این است که [انسان] میان دو نفر در امر ازدواج وساطت کند تا سر و سامان بگیرند

اگر شخصی متمول است به وسیله مالش، و اگر کسی زبانش نرم است، به کمک گفتار شیرین و بیانش، و اگر کسی صاحب نفوذ و وجهه در بین مردم است، با اعتبار و نفوذش لازم است که در این امر خیر وساطت کند که بهترین شفاعت و واسطه گری است؛ چون نتیجه آن حفظ دین جوانان و صیانت یافتن آنها از گناه می باشد.

 4)  خواستگاری آسان

رسول خدا صلی الله علیه و آله در این باره می فرماید:

«اِنَّ مِنْ یُمْنِ الْمَرْأَةِ تَیْسِیرَ خِطْبَتِها وَتَیْسِیرَ صِداقِها و...

(کنزالعمّال، ح44721.)  

از میمنت [و خجستگی] زن این است که راحت خواستگاری شود و کابینش (مهریه اش) سبک باشد... .»

خواستگاری آسان و راحت یعنی اینکه مسائلی مانند: پرداخت شیربها، مهریه های سنگین، خرید سنگین، هزینه های چشم و هم چشمی، برگزاری مراسم پرخرج، قرار دادن شرایط دشوار و اموری از این دست مطرح نشود تا یک زن با میمنت و مبارکی وارد منزل همسرش شود و زندگی توأم با محبت و آسایش فکری و روحی را آغاز نمایند.

 

۱ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۱ اسفند ۹۸ ، ۱۵:۱۵
محمد یونسی


صلوات
امیرالمومنین علیه السلام فرمودند:

صلوات فرستادن بر پیامبر صلى الله علیه وآله گناهان را از بین مى برد،

بهتر از نابود کردن آب آتش را.


سلام کردن بر پیامبر صلى الله علیه و آله برتر از آزاد کردن چند برده است .


دوست داشتن رسول خدا صلى الله علیه و آله برتراز فدا کردن جانهاست .

یا فرمودند:

برتر از شمشیر زدن در راه خداست

ثواب الاعمال ، ص ۳۳۱


صلوات10


ادامه


۱ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۸ آبان ۹۵ ، ۱۱:۲۰
محمد یونسی

آنچه پیش رو دارید نهمین جلسه سخنرانی آیت الله سید محمد مهدی میرباقری؛ رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم است که در دهه اول محرم الحرام سال 95 در هیأت ثارالله قم (مدرسه فیضیه) برگزار شده است.

آدمی که تسلیم امام است؛ به فهمی می رسد و محاسباتش با امام همراه می شود. عقل عملش، تعلقاتش، خوب و بد کردن هایش، زشت و زیبا کردن هایش، درکش از معروف و منکر، با امامش هماهنگ شده و تابع و دنباله رو امام و نورانی به نور امام می شود. حالاست که می تواند وفا بکند و پیمانه اش را پر می کند و عهدهایی که با امامش داشته، به تمامه انجام دهد.

آدمی که تسلیم امام است؛ به فهمی می رسد و محاسباتش با امام همراه می شود. عقل عملش، تعلقاتش، خوب و بد کردن هایش، زشت و زیبا کردن هایش، درکش از معروف و منکر، با امامش هماهنگ شده و تابع و دنباله رو امام و نورانی به نور امام می شود. حالاست که می تواند وفا بکند و پیمانه اش را پر می کند و عهدهایی که با امامش داشته، به تمامه انجام دهد.
درجات تسلیم در مقابل حجت الهی
 
بسم الله الرحمن الرحیم الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی سیدنا محمد و آله الطاهرین و اللعن علی اعدائهم اجمعین.
 
قرآن کریم می فرماید: «وَ کَأَیِّنْ مِنْ نَبِیٍّ قاتَلَ مَعَهُ رِبِّیُّونَ کَثیرٌ فَما وَهَنُوا لِما أَصابَهُمْ فی سَبیلِ اللَّهِ وَ ما ضَعُفُوا وَ مَا اسْتَکانُوا»(آل عمران/146) امشب شب تاسوعا و متعلّق به وجود مقدس حضرت قمر بنی هاشم هست. یک جمله از زیارت نامه حضرت را ترجمه می کنم. «أَشْهَدُ لَکَ بِالتَّسْلِیمِ وَ التَّصْدِیقِ وَ الْوَفَاءِ وَ النَّصِیحَةِ لِخَلَفِ النَّبِیِّ الْمُرْسَلِ.... أَشْهَدُ أَنَّکَ لَمْ تَهِنْ وَ لَمْ تَنْکُلْ»(1) در همین زیارت نامه کوتاهی که برای حضرت ذکر شده، خصوصیات و صفات ممتازی برای حضرت بیان شده است؛ ازجمله مقام تسلیم، تصدیق، وفا، نصیحت نسبت به امام، نکول نکردن، سستی نکردن در همراهی با امام علیه السلام بخشی از صفات این وجود نورانی است. یکی از صفاتی که ذکر شده، صفت تسلیم است. تسلیم بودن و خودسپاریِ نسبت به معصوم در آن جایی که خدای متعال به انسان اراده و اختیار داده است؛ زیرا آنجایی که به ما اختیار ندادند چه بخواهیم یا نخواهیم، «کَرْهاً» تابع هستیم. مشیت خدای متعال و اراده خدا و اولیائش، بر حیات ما جاری است.
 در آن بخشی که به ما اراده دادند، مسئولیت هم دادند و همیشه این دو با هم هستند.
ادامه
۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۳ آبان ۹۵ ، ۲۱:۴۲
محمد یونسی

سخنرانی آیت الله میرباقری- هیئت ثارالله

(10)

آنچه پیش رو دارید دهمین جلسه سخنرانی آیت الله سید محمد مهدی میرباقری؛ رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم است که در دهه اول محرم الحرام سال 95 در هیئت ثارالله قم (مدرسه فیضیه) برگزار شده است. 

در واقع این داستان بشارتی برای نبی اکرم است چرا که همانند آن در امت حضرت نیز اتفاق خواهد افتاد که بعد از ایشان دشمنان حضرت تا زمان ظهور، امت ایشان و همه مردم را به بت پرستی دعوت خواهند نمود. برای مقابله با این جریان کفر خدای متعال بشارت کهف حصینی را به حضرت دادند که همان اهل بیت ایشان می باشد.
داستان اصحاب کهف در امت نبی اکرم
 
بسم الله الرحمن الرحیم الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی سیدنا محمد و آله الطاهرین و اللعن علی اعدائهم اجمعین. یکی از داستان‌های عبرت آموزی که خدای متعال در قرآن نقل فرموده، داستان اصحاب کهف است. در قرآن، به نام اصحاب کهف سوره ای بر اساس همین بیانی که قرآن مجید از سرنوشت آنها دارد نام گذاری شده است. اصحاب کهف زمان حاکمیتی زندگی می کردند که مردم را دعوت به بت پرستی و سجده در مقابل بت ها و پذیرش این فرهنگ می کرد و آنهایی که در مقابل فرهنگ بت پرستی مقاومت می کردند، مورد مؤاخذه و بازخواست قرار گرفته و بر آنها سخت گیری می شده است. اصحاب کهف جمعی بودند که تعدادشان هم زیاد نبود ولی کارساز شدند. آنچه که از روایات و آیات استفاده می شود این است که این افراد سه گام برداشتند. یک گام، دوره تقیه آنها است که در روایات ما آمده مثل جناب ابوطالب (سلام الله علیه) بودند که در دفاع از نبی اکرم اقدام می کردند ولی اظهار ایمان نمی کردند و تقیه می کردند، آنها هم دوران تقیه ای داشتند که اظهار مخالفت نمی کردند و کار را پیش می بردند. معنای تقیه یعنی کار را پنهانی پیش بردن بدون اینکه کار قبل از موقع ظهور، اظهار بشود. در روایات هست که هر کاری قبل از اَوان خودش ظاهر بشود، ابتر می ماند. تقیه یعنی قبل از اینکه دوران ظهورِ یک امر برسد، انسان او را اظهار نکند. آنها یک برنامه ای داشتند، مومن بودند و با برنامه بت پرستی مقابله می کردند ولی این را کتمان می کردند تا دورانش برسد.

 ادامه

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۳ آبان ۹۵ ، ۲۱:۱۴
محمد یونسی

پیامبر اکرم (ص) :

کنت اذا اشتقت الی رائحه الجنّه شممت رقبه فاطمه
هرگاه برای بوی بهشت دلتنگ می شوم، فاطمه را می بویم
نورالابصار ص51

امام صادق (ع) :

: دخل رسول اللّه علی فاطمه (س) و هی تطحن بالرّحی و علیها کسآء من اجلّه الابل، فلمّا نظر الیها بکی و قال لها: یا فاطمه تعجّلی مراره الدّنیا لنعیم الآخره غداً، فأنزل اللّه علیه: و للآخره خیر لک من الاولی و لسوف یعطیک ربّک فترضی.

رسول خدا بر فاطمه (س) وارد شد در حالی که گندم آرد می کرد و لباسی از پوست نازک شتر به تن داشت، پیامبر با دیدن این منظره به گریه افتاد و به وی فرمود: ای فاطمه سختی دنیا را پشت سر بگذار تا فردا به نعمت آخرت برسی. پس خداوند این آیه را بر حضرت نازل فرمود: « و للآخره خیر لک من الاولی...» آخرت البته از دنیا بهتر است و به زودی پروردگارت آن قدر به تو می بخشد تا راضیت کند.
: بحار ، ج 16، ص 143 / تاویل الآیات، ص 783 / شواهد التنزیل ، ج 2، ص 445 / مجموعه ورام ، ج 2، ص 230

ادامه
۱ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۳ شهریور ۹۵ ، ۱۴:۲۵
محمد یونسی

گل و پروانه

پیامبر اکرم (ص) :

ان الله تبارک و تعالی علی الاناث ارق منه علی الذکور و ما من رجل یدخل فرحه علی أمراه بینه و بینها حرمه الا فرحه الله یوم القیامه.
همانا خداوند تبارک و تعالی نسبت به دختران دلسوزتر است تا پسران و مردی نیست که زنی از محارم خود را شاد نماید، مگر آنکه خداوند او را روز قیامت شادمان کند.
وسائل، ج 21، ص 367 / کافی، ج 6، ص 6

 امام کاظم (ع) :

سألته عن الرّجل المسلم هل یصلح له أن یسترضع ولده الیهودیّه و النّصرانیّه و هنّ یشربن الخمر؟ قال: امنعوهنّ من شرب الخمر ما أرضعن لکم
از امام کاظم (ع) سوال کردم آیا جایز است فرزند مسلمانی را زن یهودی و یا نصرانی شرابخوار شیر دهد؟ حضرت فرمودند: آن زنان را  تا زمانی که بچه را شیر می دهند، از نوشیدن شراب منع کنند.
بحار، ج 103، ص 323 / قرب الاسناد، ص 117 / کافی، ج 6، ص 43 / تهذیب، ج 8، ص 109

امام رضا(ع) : 

 ایّاکم و خضراء الدّمن. قیل: یا رسول اللّه ومن خضراء الدّمن؟ قال: المراه الحسناء فی منبت السّوء.
بپرهیز از زن بد خوش ظاهر. پرسیده شد زن بد خوش ظاهر  کیست؟ پیامبر فرمود: زن زیبایی است که محل رشد و تربیت او بد بوده است.
بحار، ج 103، ص 134 / فقه الرضا، ص 234 / مستدرک، ج 14، ص 165 /

ادامه
۱ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۳ شهریور ۹۵ ، ۱۴:۰۰
محمد یونسی

امام حسین

امام حسین(ع) که در خاندانی پاک، سخاوتمند و با فضیلت پرورش یافت در مواجهه با لشکر دشمن، زیباترین و پسندیده ترین روش را برگزید.

بطوری که نکات آموزنده و تربیتی آن تا ابدیت الگو و سرمشق انسانهای آزاده قرار خواهد گرفت.

در منزل «ذوحسم» که امام و یارانش فرود آمدند، لشکر حر بن یزید ریاحی با هزار سوار رسید.

ابن زیاد فرمان داده بود امام حسین(ع) را هرکجا دیدند محاصره کرده و از رفتن وی به کوفه جلوگیری کنند.

امام حسین(ع) که حر و لشکریانش را تشنه یافت.

ابتدا دستور داد او و افرادش و حتی اسبهایشان را سیراب کنند

و پس از آن به «علی بن طمان محاربی» که از دشمنان بود و تازه از راه رسیده بود و از همه تشنه تر بود آب داد

امام او را کمک کرد تا آب نوشید

زیرا از شدت تشنگی نمی توانست از لب مشک آب بنوشد.

(مقتل الحسین، ص 218.)

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۴ تیر ۹۵ ، ۱۰:۵۳
محمد یونسی

دوستی

چهل حدیث زیبا و مورد استفاده در زندگی مدرن از

رحمت للعالمین، پیامبر اسلام، حضرت محمد (ص) :

 

 

1ـ قال رَسُولُ اللّهِ (صَلَّى اللّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ) : لا تُضَیِّعُوا صَلاتَکُمْ، فَإنَّ مَنْ ضَیَّعَ صَلاتَهُ، حُشِرَ مَعَ قارُونَ وَ هامانَ، وَ کانَ حَقّاً عَلىِ اللّهِ أنْ یُدْخِلَهُ النّارَ مَعَ الْمُنافِقینَ.([1])                                                           

پیامبر مکرم اسلام (صلی الله علیه و آله) فرمود:

نماز را سبک و ناچیز مشمارید،

هر کس نسبت به نمازش بى اعتنا باشد و آنرا سبک و ضایع گرداند

همنشین قارون و هامان خواهد گشت

و حقّ خداوند است که او را همراه منافقین در آتش داخل نماید.

 

 2ـ قالَ (صلى الله علیه وآله): مَنْ مَشى إلى مَسْجِد مِنْ مَساجِدِ اللّهِ، فَلَهُ بِکُّلِ خُطْوَه خَطاها حَتّى یَرْجِعَ إلى مَنْزِلِهِ، عَشْرُ حَسَنات، وَ مَحى عَنْهُ عَشْرُ سَیِّئات، وَ رَفَعَ لَهُ عَشْرُ دَرَجات.([2])                                       

  فرمود:

هر کس قدمى به سوى یکى از مساجد خداوند بردارد،

براى هر قدم


ادامه


۲ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۷ فروردين ۹۵ ، ۲۰:۴۹
محمد یونسی
لذت حلال
نوعی از خنده است که می توان آن را خنده با ادبانه تعبیر کرد.
 این خنده همان لبخند و به تعبیر قرآنی تبسم است.
 در روایات آمده که پیامبر(ص) همواره لبخند و تبسم بر لب داشت و هرگز با صدا نمی خندید که همان ضحک باشد.
 امام علی(ع) نیز تبسم و لبخند را بهترین نوع خنده دانسته و می فرماید: خیر الضحک التبسم؛ بهترین خنده، تبسم است.
در تفسیر المیزان آمده که تبسم، کمترین حد خنده و «ضحک» خنده معمولی است.

آیه

خداوند می فرماید:
 « فتبسم ضاحکا من قولها و قال رب اوزعنی ان اشکر نعمتک الّتی انعمت علی و علی والدی و ان اعمل صالحا ترضه و ادخلتی برحمتک فی عبادک الصالحین؛»

ترجمه

به آنچه خدا از فضل خود به آنان داده است شادمانند، و براى کسانى که از پى ایشانند و هنوز به آنان نپیوسته‏ اند شادى مى‏ کنند که نه بیمى بر ایشان است و نه اندوهگین مى‏ شوند.[1]

ادامه


۱ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۵ فروردين ۹۵ ، ۱۸:۰۵
محمد یونسی


چهل حدیث «صدقه جاریه»

 

پیام الهی

 یا ایها الّذینَ آمَنوُا! اَنْفِقُوا مِمّا رَزَقْناکم مِنْ قبلان یأتِی یوْمٌ لا بَیعٌ فیهِ وَ لاخُلَّةٌ وَ لا شفاعَةٌ.(بقره، 254)

ای کسانی که ایمان آورده‌اید!

از آنچه به شما روزی داده‌ایم، انفاق کنید،

پیش از رسیدن روزی که در آن روز (قیامت) نه داد و ستدی است و نه دوستی و واسطگی (و هیچ کدام به کار نمی‌آید).


 

 

شتاب به کار نیک

         1 قالَ رَسُولُ اللّهِ صلی الله علیه و آله: مَنْ اِرْتَـقَبَ الْمَوْتَ سارَعَ فِی الْخَـیراتِ.

 رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود:

هر کس که چشم به راه مرگ باشد، در کارهای خیر، شتاب می‌کند.

 

آمادگی برای مرگ

 ادامه

      

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۸ آذر ۹۴ ، ۰۹:۳۵
محمد یونسی


چهل حدیث «نماز و روزه»

 

یا ایها الَّذینَ آمَنُوا

اسْتَعینُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاة

ای کسانی که ایمان آورده‌اید،

از نماز و صبر (روزه) کمک بگیرید.

سوره بقره، آیه 153

 

پایه‌های اسلام

 

            1 قالَ الباقر علیه السلام: بُنَی الإسْلامُ عَلی خَمْسَةِ اشیاء:

عَلَی الصَّـلاةِ وَ الزَّکـاةِ وَ الْحَـجِّ وَ الصَّـوْمِ، وَ الْوِلایةِ. قالَ زُرارَةُ:

فَای ذلِک اَفْضَلُ؟ قالَ علیه السلام:

الْوِلایةُ اَفْضَـلُ لِأنّها مِفْـتاحُـهُنَّ وَ الْوالی هُوَ الدَّلیلُ عَلَیهِنَّ

 

امام باقر علیه السلام فرمود:

اسلام بر پنج پایه استوار است:

بر نماز و زکات و حج و روزه و ولایت.

زراره گوید: عرض کردم، کدامیک از این‌ها افضل است،

فرمود: ولایت برتر است چون ولایت (رهبری) کلید همه آن‌هاست و والی (رهبر) دلیل و راهنمای بر آن‌هاست ...

[یعنی رهبری صحیح و اسلامی، انسان را به این عبادات راهبری می‌کند تا بتواند به آن‌ها راه یابد و درست بجای آرد.]

 

پایه‌های اصلی دین


ادامه

 

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۴ آذر ۹۴ ، ۱۲:۳۹
محمد یونسی


چهل حدیث «روزه»

 

قالَ اللّه ُ تَبارَک وَتَعالی:

یا أَیهَا الَّذینَ آمَنُوا کتِبَ عَلَیکمُ الصِّیامُ

کما کتِبَ عَلَی الَّذینَ مِنْ قَبْلِکمْ لَعَلَّکمْ تَتَّقُونَ.

 

خداوند تبارک و تعالی می‌فرماید:

ای کسانی که ایمان آورده‌اید، روزه بر شما نوشته (واجب) شد، چنانکه بر پیشینیان شما واجب شده بود، باشد که پرهیزکار شوید.

سوره بقره، آیه 183

 

پایه‌های اسلام

 

            1 قالَ الباقِرُ علیه السلام: بُنِی الاِْسـلامُ عَلی خَمْسَةِ أَشْیآءَ، عَلَی الصَّلوةِ وَ الزَّکاةِ والْحَجِّ وَ الصَّـوْمِ وَ الْوِلایـةِ.

 

امام باقر علیه السلام فرمود:

اسلام بر پنج چیز استوار است، بر نماز و زکات و حجّ و روزه و ولایت

(رهبری اسلامی).

 

فلســفه روزه

 



ادامه


۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۴ آذر ۹۴ ، ۱۰:۲۳
محمد یونسی

محرومین از محبت الهی

یکی از صفات اخلاقی زشت و ناپسند که معمولا ازفقدان ایمان و یا ضعف آن ناشی می شود،

رذیله پست خیانت است.

این صفت عامل بسیاری از مشکلات جامعه می باشد،

که  دارای انواع مختلف است.

از جمله مهمترین انواع خیانت ها،

خیانت در حق الطاف الهی

و در حق انبیاء و اولیاء کریمش است،

یکی دیگر از مهمترین خیانت ها،

خیانت نسبت به آبرو و اسرار و اموال مردم است،

که از جمله مهمترین دلایل ایجاد حق الناس است.

یکی دیگر از خیانت های مرسوم در کل جوامع انسانی؛

خیانت به نفس و خود است،

که هرکس با توجه به شرایط ویژه اش به عضوی از اعضای خودش و نعمتی از نعمتهای مخصوص به خودش خیانت می ورزد.

حال اگر یک نگاه اجمالی به آثار وحشتناک این صفت زشت نماییم،

به درستی متوجه می شویم که این صفت در انواع مختلفش عامل گرفتاری های زیادی است،

که از جمله آنها دوری از محبوبیت الهی است.

برای تبیین روشن تر این وجه (دوری از محبت الهی

می توان به تفاسیر آیات ذیل مراجعه نمود:


الأنفال : 58

وَ إِمَّا تَخافَنَّ مِنْ قَوْمٍ خِیانَةً فَانْبِذْ إِلَیْهِمْ عَلى‏ سَواءٍ

إِنَّ اللَّهَ لا یُحِبُّ الْخائِنینَ


النساء : 107

وَ لا تُجادِلْ عَنِ الَّذینَ یَخْتانُونَ أَنْفُسَهُمْ

إِنَّ اللَّهَ لا یُحِبُّ مَنْ کانَ خَوَّاناً أَثیماً


الحج : 38

إِنَّ اللَّهَ یُدافِعُ عَنِ الَّذینَ آمَنُوا

إِنَّ اللَّهَ لا یُحِبُّ کُلَّ خَوَّانٍ کَفُورٍ

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۳۰ آبان ۹۴ ، ۱۸:۱۸
محمد یونسی

محرومین از محبت الهی

یکی از مشکلاتی که بین اکثر مردم رایج است،

توجه نکردن به نوع صرفه جویی در مصرف انواع نیازهای روزمره است.

نمونه بارز اسراف در زندگی اکثر افراد،

زیاده روی در خوردن و آشامیدن است،

که صرف نظر از پیامدهای متعدد بر جسم و روان،

از مهمترین آثار سوء آن می شود به دوری از محبت الهی اشاره کرد،

که برای روشن شدن بیشتر این موضوع می توان به تفاسیر آیات ذیل مراجعه نمود:


الأنعام : 141

وَ هُوَ الَّذی أَنْشَأَ جَنَّاتٍ مَعْرُوشاتٍ وَ غَیْرَ مَعْرُوشاتٍ وَ النَّخْلَ وَ الزَّرْعَ مُخْتَلِفاً أُکُلُهُ وَ الزَّیْتُونَ وَ الرُّمَّانَ مُتَشابِهاً وَ غَیْرَ مُتَشابِهٍ کُلُوا مِنْ ثَمَرِهِ إِذا أَثْمَرَ وَ آتُوا حَقَّهُ یَوْمَ حَصادِهِ وَ لا تُسْرِفُوا

إِنَّهُ لا یُحِبُّ الْمُسْرِفینَ


الأعراف : 31

یا بَنی‏ آدَمَ خُذُوا زینَتَکُمْ عِنْدَ کُلِّ مَسْجِدٍ وَ کُلُوا وَ اشْرَبُوا وَ لا تُسْرِفُوا

إِنَّهُ لا یُحِبُّ الْمُسْرِفینَ

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۹ آبان ۹۴ ، ۱۹:۵۰
محمد یونسی